Wie is Nomisma

Nomisma is een initiatief van Arno Paanstra. In een zoektocht over het internet naar informatie over munten, kwam ik op het idee om een eigen website over munten te maken. Naast informatie over munten moest het ook mogelijk zijn om munten aan te bieden en te zoeken. Dit werd tot op heden vaak door middel van forums gedaan. De naam "Nomisma komt" uit het Grieks. Het betekent "Munt".

Met deze website proberen we de koper en verkoper dichter bij elkaar te brengen. Aanbieders kunnen munten uit de catalogus aanbieden, maar houden de transactie geheel in eigen hand. Muntverzamelaars kunnen door middel van het plaatsten van een "Munt Alert" aangeven dat zij een bepaalde munt zoeken. Zodra een aanbieder de betreffende munt aanbiedt, wordt er een bericht via email naar de muntverzamelaar gestuurd. Een muntverzamelaar hoeft dus geen tijden meer te zoeken, maar krijgt automatisch bericht.

Het is niet de bedoeling om er een commerciele website van te maken. De geringe vergoeding die gevraagd wordt voor het aanbieden van munten zijn alleen maar een kosten dekking voor de gemaakte onkosten van o.a. hosting, maken en onderhouden van de website.

Het is de bedoeling om steeds meer informatie over munten te bieden. Verder zijn we constant bezig met het ontwikkelen van makkelijke services voor muntverzamelaars. Deze zullen stap voor stap worden toegevoegd en zullen aangekondigd worden op de mededelingen pagina.

Heeft u suggesties, informatie, foto's van munten etc. neem dan contact met ons op.


Arno Paanstra